Van samenwerking tot een verbond
voor de verkiezingen
op 21-03-2018

24

November 2017

Pers
Presentatie

AOV en Leefbaar Schiedam werken al ruim 3 jaar intensief samen in de gemeenteraad Schiedam. Beide lokale partijen worden al langere tijd vertegenwoordigd in de gemeenteraad en zijn stabiele lokale factoren in de Schiedamse politiek. Zij staan beiden voor de Schiedamse Belangen en de Schiedamse burger ( van jong tot oud) en de Schiedamse ondernemer, en schuwen het niet om daarvoor hun nek uit te steken.

Dit heeft inmiddels al veel positieve gezamenlijke momenten in de gemeenteraad opgeleverd De Zwart-gele lijst van aandachtspunten en risico’s is daar een levendig voorbeeld van, ook de motie “entree van de stad toegankelijker en zichtbaar maken” en de motie “aanpak zwerfvuil en grof vuil ” zijn daar goede voorbeelden van.

Onlangs heeft Leefbaar Schiedam besloten om niet zelfstandig met een lijst voor de verkiezingen in 2018 uit te komen. De partij maakt in deze een pas op de plaats.

Het AOV Schiedam gaat wel zelfstandig de verkiezingen in. Beide besturen en hun betrokken leden hebben inmiddels  overleg gehad en zijn gezamenlijk tot een verbond gekomen, waardoor een aantal actieve Leefbaar Schiedammers bij de kandidatenlijst van het AOV aan/inge-schoven zijn. Hierdoor kan de Schiedammer in 2018 zowel op AOV als op Leefbaar Schiedam stemmen via de lijst van het AOV: LIJST 5  !!

AOV (Algemeen Ouderen Verbond) Schiedam en Leefbaar Schiedam :
Van samenwerking tot een verbond voor de verkiezingen op 21-03-2018

De leden van het AOV hebben inmiddels unaniem hun instemming aan de samenwerking en de gezamenlijke lijst gegeven. De eerste 8 kandidaten zijn inmiddels definitief, de lijst zal nog verder worden uitgebreid.

Dit is een unicum daar eerder deze zomer Gemeente Belangen Schiedam, waar het AOV en Leefbaar Schiedam ook mee samenwerkte, al aankondigde de partij op te heffen.
Hierdoor ontstond een lastige situatie, omdat de vertegenwoordigers in de gemeenteraad met elkaar samenwerkten en dit eigenlijk ook voor ogen hadden voor de toekomstige verkiezingen.

“Dit is een unicum daar eerder deze zomer Gemeente Belangen Schiedam, waar het AOV en Leefbaar Schiedam ook mee samenwerkte, al aankondigde de partij op te heffen.”

Hierdoor ontstond een lastige situatie, omdat de vertegenwoordigers in de gemeenteraad met elkaar samenwerkten en dit eigenlijk ook voor ogen hadden voor de toekomstige verkiezingen. Op het moment dat de partij Leefbaar Schiedam had aangegeven dat zij niet met de verkiezingen in 2018 mee zouden gaan doen, is het Algemeen Ouderen Verbond direct met bestuur en raadsleden van Leefbaar in gesprek gegaan, wat tot het huidige verbond heeft geleid.

Op het moment dat de partij Leefbaar Schiedam had aangegeven dat zij niet met de verkiezingen in 2018 mee zouden gaan doen, is het Algemeen Ouderen Verbond direct met bestuur en raadsleden  van Leefbaar in gesprek gegaan, wat tot het huidige verbond heeft geleid.

Catelijne de Groot

lijsttrekker,fractievoorzitter AOV Schiedam

Beide partijen hopen door hun lokale politieke binding voor alle Schiedammers, want ook de jongere van vandaag is de oudere van morgen, het algemene Schiedamse belang gezamenlijk te kunnen uitdragen. Door het samenwerkingsverbond vormen zij een stevig blok. Unaniem voorgedragen en bekrachtigd door de leden zijn:

  1. Catelijne de Groot (lijsttrekker,fractievoorzitter AOV Schiedam)
  2. Cock de Jong (actief AOV lid)
  3. Anneke Post ( huidig raadslid Leefbaar Schiedam
  4. Christien Bruggeman (actief AOV lid)
  5. Karin de Vries (actief Leefbaar Schiedam lid)
  6. Jasper de Groot ( voormalige opvolger AOV)
  7. Marjolijn Wessling (actief Leefbaar Schiedam lid)
  8. Wilma van der Ven- van Katwijk (actief AOV lid)

Blijf als eerste op de hoogte!
Schrijf u in voor onze nieuwsbief.

Share This