Actueel | Gemeenteraad

Laatste raadsvergadering voor de verkiezingen.

Dinsdagavond 6 maart  2018 vond de laatste raadsvergadering van deze gemeenteraadsperiode plaats. De volgende raadsvergadering zal na de verkiezingen plaats vinden waarbij o.a. afscheid genomen zal worden van scheidende raadsleden.

Ook Anneke Post, Gerrie de Bel en Catelijne de Groot waren op deze laatste vergadering erbij.

We zullen straks afscheid moeten nemen op 27 maart a.s. van Gerrie als raadslid, met pijn in ons hart, maar ze blijft toch onze fractie, en onze brede ouderenverbond, ondersteunen en dat is dan een kleine geruststelling voor ons allemaal.

Catelijne heeft op de laatste raadsvergadering vragen gesteld namens het AOV en Leefbaar Schiedam   over het rapport  Wijkhuis van de Toekomst, een onderzoek naar de toekomst van Wijkcentrum Oost en Nieuwland..

Dit rapport kwam ter sprake tijdens de uitzending van De Stem van Schiedam voor de wijken Centrum en Oost. De woordvoerder van Wijkcentrum Oost maakte zich daar bezorgd om het voortbestaan van wijkcentrum Oost.

Vragen:

  • Er is een rapport “wijkhuis van de toekomst”’ , een onderzoek naar de toekomst van de wijkcentra in Schiedam Oost en Nieuwland, in hoeverre is men reeds met de aanbevelingen aan de slag gegaan?
  • welke doelstelling(en) heeft het college op het oog?
  • Is er sprake van opheffing c.q. verhuizing van wijkcentra?
  • Wanneer kan de gemeenteraad hierover in gesprek met het college?

De wethouder heeft geantwoord dat dit rapport op dit moment nog besproken wordt met bewoners, wijkverenigingen en diverse instanties en dat dit rapport naar de Gemeenteraad komt voor de zomer. Ze was blij dat wij er al aandacht aan besteden en dit is dus een goede binnenkomer voor onze nieuwe fractie straks na de verkiezingen.

Share This