Actueel | Campagne

Jongerendebat, Bibliotheek in de Korenbeurs

Karin de Vries, kandidaat AOV lijst 5 en lerares in het dagelijks leven, heeft op 14 maart het AOV vertegenwoordigd bij het Jongerendebat in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

Wat opviel was dat niet alle deelnemende politieke partijen waren vertegenwoordigd; vreemd want de toekomst van onze jongeren gaat ons allemaal aan.

De opstelling was een soort lagerhuis.

Karin heeft goed aangegeven waar de problemen van de jongeren liggen en hoe je daar mee om moet gaan. Karin heeft ook duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is, om wachtlijsten te voorkomen als jongeren hulp vragen en of nodig hebben.

Het was jammer dat niet elke kandidaat over elk onderwerp aan het woord kwam. Over diversiteit zijn veel negatieve zaken de revue gepasseerd. Karin heeft  aangegeven dat het met elkaar in gesprek gaan een eerste stap is om discriminatie en pesten te voorkomen. Het begrip voor elkaar hebben begint al bij de opvoeding thuis en gaat verder zodra kinderen naar school gaan. Projecten op school  en meer leren over elkaars achtergrond  is belangrijk.

Samen werken aan de toekomst van de stad is voor iedereen een belangrijke wens. Het was jammer dat de sprekers namens de partijen niet goed zichtbaar waren, en dat sommige onderwerpen veranderden naar mate de gesprekken vorderden.

Karin heeft ons prima verwoord, en ook zij ging prima door de politieke quiz heen. Het AOV is trots op haar. Karin heeft hiermee daadkrachtig meegebouwd door haar inbreng aan de toekomst van een leefbaar Schiedam.

Ook de 60+ers verdienen aandacht, zeker omdat de meesten pensioengaten hebben te dichten door de gewijzigde wetgeving. Hierin moet bemiddeld worden.

Duncan Ruseler

Wethouder, AOV Schiedam

AOV Schiedam presenteert: Daadkracht

Met dank voor hun bijdragen aan de film: Cees Kroone, Piet Most, Wim Post en Peter Keus

Share This