Actueel | Van de Wethouder

Duncan Ruseler kandidaat voor wethouderschap AOV Schiedam

De fractie van het AOV stelt Duncan Ruseler kandidaat voor het wethouderschap van de gemeente Schiedam. Naar verwachting vindt de benoeming eind januari 2019 plaats.

Schiedamse wortels
De fractie heeft in Duncan Ruseler een kandidaat gevonden met Schiedamse wortels. Hij begon zijn loopbaan als medewerker van de fractie Leefbaar en later als assistent van het college van burgemeester en wethouders in Schiedam. De bestuurskundige werkte vervolgens als bestuursadviseur in verschillende gemeenten in Noord Holland. De geboren en getogen Schiedammer woont in Schiedam-oost. De vader van twee kinderen is betrokken bij hun school en kinderdagverblijf.

Hart voor de stad
Het wethouderschap is vacant door het vroegtijdig vertrek van AOV-voorvrouw Catelijne de Groot. Het AOV heeft gezocht naar een Schiedammer met een hart voor de stad om haar te vervangen. In deze zoektocht  heeft de fractie Duncan Ruseler gevraagd zich kandidaat te stellen voor deze functie.

Installatie
Het AOV heeft op 10 december met de coalitiegenoten gesproken over deze kandidatuur. Ondertussen zijn alle fractievoorzitters geinformeerd. Nu de kandidaatstelling bekend is, starten de voorbereidingen voor een spoedige benoeming. De voorzitter van de gemeenteraad zal de datum van de installatie bekendmaken. Duncan wordt dan verantwoordelijk voor de portefeuille Financiën, Cultuur, Archief, Dienstverlening en Duurzaamheid.

11 december 2018

Bron Foto: Eduard Terpstra

Ook de 60+ers verdienen aandacht, zeker omdat de meesten pensioengaten hebben te dichten door de gewijzigde wetgeving. Hierin moet bemiddeld worden.

Duncan Ruseler

Wethouder, AOV Schiedam

AOV Schiedam presenteert: Daadkracht

Met dank voor hun bijdragen aan de film: Cees Kroone, Piet Most, Wim Post en Peter Keus

Share This