Actueel | Media

Oudste inwoonster van Schiedam ooit

Schiedam – Mevrouw Helena (Lenie) Gerda Anna Paauwe-Groenewoud werd vrijdag 22 november 107 jaar. Met het bereiken van deze gezegende leeftijd is ze de oudste inwoonster van Schiedam ooit. Burgemeester Cor Lamers feliciteerde mevrouw Paauwe voor de eerste keer toen ze 103 jaar werd. Ze woonde toen pas in Schiedam. Bij het afscheid zei hij: ‘Tot volgend jaar mevrouw Paauwe, dan kom ik weer op uw feestje.’

Wie had kunnen bedenken dat de burgemeester een lustrum viert in het feliciteren van een eeuwelinge. Burgemeester Lamers: ‘Ik feliciteer u van harte met uw 107e verjaardag. ‘Ik ben zo trots op u, u bent mijn oudste inwoonster!’ Waarop mevrouw Paauwe zegt: “Wat leuk dat u op mijn verjaardag komt. Ik ben vandaag echt het feestvarken.” Burgemeester Lamers: “Wij hebben een cadeau voor u, maar dat staat buiten en daarom neem ik u mee.”

Hij voegt de daad bij het woord en rijdt de jarige in de rolstoel door de hal naar buiten. Daar staan medebewoners en personeel die haar van harte toezingen en klappen.

Cadeau

De verrassing is groot. Voor de ingang van Frankeland staat het cadeau, bedekt met de vlag van Schiedam. Mevrouw Paauwe, de burgemeester en kleindochter Kitty onthullen het ‘mevrouw Paauwe bankje’ met inscriptie: Aangeboden door gemeente Schiedam aan de 107-jarige mevrouw Paauwe-Groenewoud. De oudste inwoner van Schiedam ooit. Het is een bijzonder bankje. Aan weerszijden twee zitplaatsen, in de midden plek voor een rolstoel.

Als mevrouw Paauwe als eerste de rolstoelplek in gebruik neemt, geflankeerd door de burgemeester en haar kleindochter, krijgt ze een prachtige tuil bloemen aangereikt van het AOV. “Als je jarig bent krijg je cadeautjes!” zegt mevrouw Paauwe, die zich bij terugkomst in de zaal een lekker kopje koffie laat inschenken door de burgemeester. Daarna geniet ze samen met de burgervader en kleindochter Kitty van een heerlijk gebakje waarop staat: Gefeliciteerd! 107 jaar!

Nagels        

Mevrouw Paauwe woont met veel plezier in Frankeland. Haar tafelgenote is de 102-jarige mevrouw van Kemenade: “Wat een feest hè, mevrouw Paauwe 107 jaar. Wij hebben het altijd heel gezellig, zitten aan de tafel van de dames met de gelakte nagels!” Ze toont haar prachtig roze gelakte nagels. “Heb je de nagels van mevrouw Paauwe gezien? Die heeft Kitty vanmorgen nog gelakt!:” Mevrouw Benner klaverjaste met mevrouw Paauwe en zegt: “Daar was ze heel goed in.” In de Hofserre viert mevrouw Paauwe-Groenewoud ‘s middags uitgebreid haar verjaardag met genodigden en het aanwezige personeel. Zo werd het al bij al een bijzondere dag voor een heel bijzondere inwoonster van Schiedam!

3December2019

Foto: Marius Schinkel

Ook de 60+ers verdienen aandacht, zeker omdat de meesten pensioengaten hebben te dichten door de gewijzigde wetgeving. Hierin moet bemiddeld worden.

Duncan Ruseler

Wethouder, AOV Schiedam

AOV Schiedam presenteert: Daadkracht

Met dank voor hun bijdragen aan de film: Cees Kroone, Piet Most, Wim Post en Peter Keus

Share This