Actueel | Media

Overlast nieuw parkeerverbod en straatraces

Overlast Maasboulevaar Parkeerverbod en Straatraces

Schiedam – Het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) hoort van bewoners veel klachten zijn over het parkeren, straatraces en drugoverlast op de Maasboulevard. ‘De overlast, het nieuwe parkeerverbod en de straatraces zijn menig bewoner een doorn in het oog’.

Van de Maasboulevard moet volgens het AOV kunnen worden genoten en daarom heeft de partij schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Zo vraagt de partij zich af of er met bewoners en/of de eigenaar van “de Beren” overleg geweest over het huidige parkeerbeleid, wat de reden is dat er overdag een stop- en parkeerverbod geldt op de Maasboulevard, en waarom er niet voor gekozen is om alleen na een bepaalde tijd dit verbod in te stellen.

‘Sinds de coffeeshop op de Parkweg is gesloten is de overlast van drugskoeriers op meerdere plekken in Schiedam toegenomen, ook aan de Maasboulevard’ stelt de partij. Het AOV: ‘wij hebben gehoord dat bewoners geen aangifte durven te doen van overlastgevers’. Het AOV wil dat het college met de bewoners in gesprek gaat ‘om een manier te bedenken voor omwonende van de Maasboulevard om op een veilige manier anoniem aangifte te kunnen doen’.
Verder vraagt de partij welke maatregelen er genomen zijn om straatraces en drugsoverlast te voorkomen.

Ook de 60+ers verdienen aandacht, zeker omdat de meesten pensioengaten hebben te dichten door de gewijzigde wetgeving. Hierin moet bemiddeld worden.

Duncan Ruseler

Wethouder, AOV Schiedam

AOV Schiedam presenteert: Daadkracht

Met dank voor hun bijdragen aan de film: Cees Kroone, Piet Most, Wim Post en Peter Keus

Share This