Media: AOV wil proberen komst asielzoekers tegen te houden

Schiedam – Het AOV gaat proberen de komst van 50 asielzoekers naar Schiedam nog tegen te houden. Dat meldt raadslid Christien Bruggeman op Twitter.

De fractie van het AOV zegt het ‘onbegrijpelijk’ te vinden, dat het Rijk, staatssecretaris Broekers-Knol (VVD), Schiedam heeft aangewezen om vluchtelingen (nog zonder status) op te vangen in een regio met bovengemiddelde problematiek’.

‘Op de boot zal het COA alle kosten vergoeden’ stelt Bruggeman, ‘maar alle overige kosten, zoals handhaving etc zijn voor de gemeente Schiedam. Tevens ligt de boot aan de grens van de meest kwetsbare wijken van Schiedam. We zullen ons dan ook verzetten tegen de aanwijzing van het Rijk en ons aansluiten bij andere partijen in de raad die zullen proberen dit tegen te houden. We wachten daarover verdere berichtgeving af.’

Naar verwachting van burgemeester Lamers zouden de eerste asielzoekers tussen kerst en oud en nieuw al hun intrek nemen in het schip dat komt te liggen aan de Buitenhavenweg, tegenover Molen de Nolet.

Het AOV: ‘We hebben als stad al moeite genoeg om statushouders te huisvesten, die voorrang hebben op Schiedamse woningzoekenden. Als vreemdelingen geen enkele kans hebben op een status, moeten ze zo snel mogelijk worden teruggestuurd’.

Lees ook: toch-asielzoekersopvang-in-schiedam

Bron: https://schie.nu/nieuws/12650/aov-wil-proberen-komst-asielzoekers-tegen-te-houden