Over ons

Op onze vernieuwde website  kunt u kennismaken met ons bestuur, de fractie en de vrijwilligers.

Daarnaast presenteren wij ons verkiezingsprogramma en onze kieslijst voor de aankomende verkiezingen en kunt u bekijken wat wij als belangrijke speerpunten zien, waar we ons graag hard voor willen maken.

De agenda van de Schiedamse politiek staat veelal ver van de landelijke politiek af. De landelijke partijen zijn vooral bezig met zelfbehoud op het landelijk politieke toneel. Dit uit zich vaak in een ad hoc beleid en weinig lange termijn visies. De plaatselijke belangen worden hierdoor vaak naar een tweede plan geschoven.

In de gemeentelijke politiek gaat het om zaken die de eigen inwoners en ondernemers direct aangaan. De inwoners van Schiedam willen een bestuur dat zich bekommert om haar bewoners, en die hun vragen en zorgen serieus neemt. Uiteraard ontkomen we er niet aan dat we ons dienen te houden aan de landelijke wet- en regelgeving, maar dat neemt niet weg dat we onze stem altijd laten horen en de lokale belangen vooropstellen.

We zijn beslist geen nieuwkomer op het Schiedamse politieke toneel en draaien al zo’n 28 jaar mee. De laatste raadsperiode  waren wij met vier raadszetels vertegenwoordigd in de Gemeenteraad. Het AOV heeft deelgenomen aan de coalitie samen met VVD, D66, GroenLinks, Progressief Schiedam en CDA. De AOV-wethouder had als portefeuilles; Financiën, Cultuur, Dienstverlening, Media, Archief en Website, en de laatste deelperiode had hij ook ICT en het Sociale Domein in portefeuille.

We hopen dan ook van harte dat we er wederom uw vertrouwen krijgen. Wij als AOV willen er voor u zijn! Wij willen uw spreekbuis zijn in de gemeentelijke politiek om beleid en regels onder de loep te nemen zodat deze begrijpelijk, transparant en door de gemeenschap gedragen worden.

Schiedam verdient een waardig en aanspreekbaar stadsbestuur en het AOV wil hier de komende raadsperiode graag deelgenoot van zijn, namens u, de kiezers!

AOV dé lokale partij

voor jong & oud die zich hard maakt  voor alle Schiedammers!