Cees Kroone

Ik, Cees Krone, ben een geboren Schiedammer, mijn wieg stond in Schiedam West in 1947 en ben opgegroeid rond de toen oude Mariastraat, een echte volkswijk waar eenieder met elkaar op trok en klaarstond.

Op mijn twintigste ben ik in Schiedam Oost gaan wonen en in huwelijk getreden op 12-12-1968 en tot heden woon ik nog steeds in Oost.

Ik ben rond 1982 echt betrokken bij de Bewoners Vereniging Schiedam omdat er moeilijk waren over de renovatie in de wijk 305 met Woonplus toen WBS genoemd.

Deze wilde toen de renovatie in de van Leeuwenhoeckstraat niet verder voortzetten. Samen met de Bewoners en BVSO is dat toen met harde acties voorkomen.

En tot op heden ben ik bij de bewoners blijven hangen en heb ik er div. functies bekleed in het bestuur en diverse bewonerscommissies van de wijk.

Op dit moment zit ik nog in de werkgroep buitenruimte Schiedam Oost. en doe ik de BVSO krant voorzien van berichten en foto’s.

Ik ben bij het AOV gevraagd/gegaan om me eigen in te gaan zetten voor een schone Stad, vooral de oudere wijken van onze Stad mogen wel meer daadkracht hebben.

En Schiedam Oost is de wijk waar dit wel heel erg is, wat vervuiling betreft ik ben al een tijdje bezig om de honderden weesfietsen uit onze wijk op te laten ruimen met het nodige zwerfvuil en onkruid wat daaromheen hangt en groeit.

Ook wil ik mij in gaan zetten voor de vereenzaming van de Ouderen die nog zelfstandig wonen en op heel veel punten gekort worden, en dat straks niet meer kunnen.

Door al de bezuinigingen en zo gedoemd worden naar een verzorgingshuis te verhuizen tegen hun wil.

Share This