Anneke Post

Ik, Anneke Post, ben sinds 1997 op de achtergrond sociaal maatschappelijk actief binnen de lokale politiek en sinds de zomer van 2013 als gemeenteraadslid van Leefbaar Schiedam. Mijn inzet is in hoofdzaak het sociaal domein wat een zeer breed veld beslaat. De komende periode ga ik mij voor het AOV, die als partij op vele vlakken naadloos aansluit bij mijn doelstellingen, volledig inzetten.

De afgelopen periode is het met het lanceren van het “fietsplan voor iedereen” voor mij persoonlijk succesvol verlopen om zo een steentje bij te dragen aan de Schiedamse maatschappij.

Ik vind het nog steeds jammer dat de Zomerschool voor de groep 7 naar groep 8 leerlingen, als voorbereiding op het middelbaar onderwijs, nog niet uit de verf is gekomen, waar veel andere gemeenten in Nederland het succes wel hebben mogen proeven. Dit plan hoop ik in de komende periode namens het AOV-gestalte te mogen geven. Daarnaast is extra inzet nodig om de groep vroegtijdige schoolverlaters een kans te bieden.

Een speerpunt voor mij blijft het opvangen en tegengaan van gezinnen die met “uit huis plaatsingen” worden bedreigd.

Wat mij in het AOV aantrekt is de grote zorg die zij hebben voor de eenzaamheid en daar de komende periode breed op in wil zetten. Eenzaamheid treft naast de oudere Schiedammer ook de jeugd door de verder oprukkende sociaal media waardoor persoonlijke contact verdwijnt en zij zich steeds verder isoleren.

Sport, spel en cultuur verbind culturen waar ik me ook in de komende periode voor wil inzetten.

Onze slogan van Leefbaar Schiedam “schoon, heel en veilig” wordt ook door het AOV volledig omarmt waar de Schiedammers en Schiedam centraal in staan.  

Iedereen doet mee! We laten niemand barsten!

Share This