Hans Rietkerken

Ik, Hans Rietkerken, ben benaderd door Wim en Anneke of ik geen interesse had om mij aan te sluiten bij een politieke partij. Zij vonden dat ik van waarde kon zijn door mijn 50 jaren lange ervaring als ondernemer en centrumbewoner.

In eerste instantie dacht ik dat is niets voor mij, geen ervaring een weinig interesse.

Maar Wim en Anneke bleven het proberen en stelde voor kom eens bij een fractievergadering kijk hoe het daaraantoe gaat.

De eerste keer was ik zeer verbaasd over de gedrevenheid en de professionele instelling van vooral Catelijne en Gerrie. Thuisgekomen mij afgevraagd bij welke partij ik het beste zou passen, een “landelijke” partij zag ik niet zo zitten. Maar wel iets voor plaatselijke belangen en dan past door mijn leeftijd AOV en Leefbaar is ook echt wel iets voor mij. Omdat ik mij heel sociaal betrokken voel dat blijkt wel dat ik het predicaat Hofleverancier namens Koning Willen Alexander heb mogen ontvangen. Super trots op.

Daarnaast ben ik een van de zeer weinige ondernemers/winkeliers die duurzaam gecertificeerd zijn van de 3000 bloemisten zijn er nog maar 50 die door een landelijk erkend bedrijf zijn gecertificeerd. Dit wordt jaarlijks heel streng gekeurd. Hofleverancier en duurzaam wordt je niet zomaar daar gaat een heel lang traject vooraf. Het is nu te veel om op te noemen maar je moet van onbesproken gedrag zijn. Daarnaast vind ik eerlijkheid respect doorzettingsvermogen een must.

En vooral na de Raadsvergadering van 19-12-2017 besefte ik dat AOV en Leefbaar voor mij de beste partij is, ben wel een beetje geschrokken van het niveau van sommige raadsleden.

Mijn grootste ergernissen momenteel zijn de slechte handhaving in het centrum m.b.t. overbodig verkeer in de winkelgebieden, uitstalling beleid, regelgeving ondernemers, evenementen die slecht gecommuniceerd worden, geen samenhang tussen ondernemers onderling. Kort gezegd problemen in de binnenstad.

Wel tevreden ben ik over het algemeen de aandacht die de gemeente geeft aan de binnen stad maar het kan nog beter. Soms vraag ik mij af of het geld niet beter besteed kan worden!!

Privé is het mij altijd voor de wind gegaan zeer weinig tegenslagen ook zakelijk, zeer gelukkig getrouwd en 2 superkinderen en met ons gezin een perfecte samenwerking. Allemaal zeer sportief en actief.

Ik hoop een positieve bijdragen te kunnen leveren voor Leefbaar en AOV.

Share This