Het AOV (Algemeen Ouderen Verbond) heeft oog voor de leefbaarheid in de wijk.
Ouderen willen graag bijdragen aan een groene leefomgeving met projecten die natte voeten helpen voorkomen en in elke wijk het groen bevorderen. Ouder worden in de wijk betekent ook leefbaarheid en groene plekken verhogen de leefbaarheid in de wijk.

Naar aanleiding van het initiatief “De Natte Krat” van Klusbedrijf 2RH in samenwerking met het waterschap Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard stelt het AOV de volgende vragen:

  1. is het college het met het AOV eens, dat het initiatief De Natte Krat, de zelfsupportende plantenbak met hemelwaterreservoirs, een mooie bijdrage kan leveren aan de oplossing om droogte en opvang van regenwater te combineren?
  2. is het college bereid te onderzoeken of De Natte Krat, op plaatsen waar tegels en beton in de buitenruimte de boventoon voeren, ingezet kan worden tegen wateroverlast?
  3. deelt het college onze mening, dat een fleurige krat met veel groene planten in de verstedelijkte buitenruimte een verkoelend effect kan hebben op extreme hitte?
  4. er is tevens een balkonversie van De Natte Krat in de maak. Is de wethouder bereid woningbouwverenigingen en bewonersverenigingen mee te nemen in dit onderzoek?

Mw. H.C.E. Bruggeman (Christien)
Algemeen Ouderen Verbond
3 februari 2020