Cees Kroone

Ik ben Cees Kroone, en woon al mijn leven lang in Schiedam

Ik ben gepensioneerd en maak mij hard voor de Schiedammers die slecht ter been zijn.

Ik ben al ruim 4 jaar geleden actief geworden voor het AOV en we hebben samen met het AOV een onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van afval apart containers, omdat deze soms heel moeilijk bereikbaar zijn voor de oudere, en minder valide Schiedammers.

Ik ben zelf ervaringsdeskundige en maak mij in Schiedam verdienstelijk door foto’s van situaties te maken en deze via het AOV aan te kaarten, stoepen zonder afloop, verzakte tegels waardoor mensen struikelen, plekken in Schiedam die niet toegankelijk zijn. De Beukenhof en Zwembad Zuid die slecht bereikbaar zijn omdat de RET alleen maar bezuinigt en geen rekening houdt met dat mensen niet altijd honderden meters moeten lopen.

Het AOV stelt dit soort dingen aan de kaak en maakt zich momenteel hard voor Vervangend Vervoer en een lokale Ringbus die in 2022 start maar veel breder uitgewerkt in de stad moet worden.

Als laatste punt: huisvesting voor zelfstandige ouderen, alleen of samen, het is echt een probleem om een huurhuis te vinden wat aanpasbaar en levensbestendig is.

Het AOV wil in elke wijk meer mogelijkheden om als alleenstaande, starter of oudere te kunnen wonen. De wijk leeft als ook alle leeftijdscategorieën daar woonachtig zijn.