Renk Ruijter

Er zijn voor mij diverse redenen om aan te sluiten bij het AOV.

  1. Persoonlijke motivatie

Ik ben in 2002 komen werken als manager bij de gemeentelijke organisatie Schiedam. Schiedam was op dat moment een ongeschreven blad voor mij, volledig onbekend. Al snel heb ik in 2005 mijn spullen ingepakt om in het centrum van  Schiedam te gaan wonen. Dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. De stad Schiedam heb ik steeds beter leren kennen en ik nodig familie en vrienden met trots uit om naar Schiedam te komen en hen de stad te laten zien en veel te vertellen over de stad. Voor deze mooie stad zet ik mij graag in.

  • Bewegen binnen het politieke speelveld

Ik ben ruim 25 jaar werkzaam geweest bij de gemeentelijke overheid (5 gemeenten) en heb in mijn rol als manager veel samengewerkt met wethouders, raadsleden en gemeenteraad. Het politieke speelveld is mij dus niet vreemd, sterker nog, ik vind dit zeer interessant en de manier om de (maatschappelijke) doelen van de AOV te verwezenlijken.

  • Leveren van een maatschappelijke bijdrage aan Schiedam

Al mijn hele leven heb ik door het invullen van vrijwilligers- en bestuursfuncties een (beperkte) maatschappelijke bijdrage geleverd. De afgelopen 5 jaar ben ik lid van Rotaryclub Schiedam de Veste. In periode 2020-2021 had ik de eer om de voorzittershamer te hanteren. Ik heb vanuit deze rol van dichtbij meegemaakt hoeveel armoede en eenzaamheid er is in Schiedam. Ook ben ik mij ervan bewust  dat onze maatschappij draait op vrijwilligers. Ik zou dolgraag (bij voorkeur als raadslid) via de AOV mijn bijdrage vergroten en “Schiedams” maken

  • Waarom het AOV

De AOV is een onafhankelijke plaatselijke politieke partij/verbond die geen bemoeienis heeft van en centrale druk ervaart vanuit een landelijke bestuur. De focus ligt volledig op Schiedam en haar inwoners.

In tegenstelling tot de wat de naam AOV in eerste instantie oproept staat de AOV voor alle Schiedammers. Dit kan niet van alle huidige partijen gezegd worden.